login fotoalbum nieuwsbrief contact
Komende activiteiten
Geen activiteiten


Corona Nieuws Afdeling

Geplaatst door Jannes op 17-4-2020 20:10:38 (313 gelezen)
Dinsdag

Ook de duivensport is in de ban van de uitbraak van het corona-virus. We zijn inmiddels al een viertal weken aan huis gekluisterd en de start van ons vliegseizoen is uitgesteld vanwege de maatregelen van de overheid. Onze eerste prioriteit is natuurlijk de gezondheid van onze naasten en onszelf en de impact die het virus in de persoonlijke omgeving en/of uw werk heeft.
Toch merken we na deze weken dat ook steeds meer duivenliefhebbers hun favoriete hobby beginnen te missen en dat ook de vragen over de verzorging en training in deze bijzondere tijden beginnen toe te nemen. Verschillende liefhebbers melden zich daarover ook bij ons bestuur en er wordt ook meegedacht, wat wij zeer op prijs stellen.

Nu er landelijk gesproken wordt over het misschien aanpassen of verminderen van de huidige maatregelen, is het voor ons als afdelingsbestuur daarom ook zaak om verder te werken aan plannen om zo snel als mogelijk en verantwoord is, weer de draad op te pakken en te zorgen dat we kunnen vliegen zodra dat ook mag.
Zoals u allemaal hebt kunnen lezen moeten we als Nederlanders nadenken over een 1,5 meter-maatschappij en dat betekent dat wij ons als bestuur ook voorbereiden op duivensport die daarbij past. Dit betekent dat wij in contact treden met de NPO, andere afdelingen, de vervoerder, maar ook de veiligheidsregio en het Ministerie. Wij bereiden ons voor op een aangepaste manier van inkorven, vervoeren en afslaan van wedvluchten. Momenteel wordt gewerkt aan een inkorfprotocol wat wij komende week in onze bestuursvergadering op 21 april zullen bespreken. Na 21 april, als het kabinet eventueel nieuw beleid bekend zal maken, zullen wij u zo snel mogelijk informeren hoe wij denken dat we veilig het vliegseizoen 2020 kunnen beginnen.

Wat uw vereniging wel alvast kan doen is zorgen dat de entverklaringen bij ons binnenkomen. Op dit moment hebben we deze slechts van 28 verenigingen ontvangen. Het insturen van deze entverklaring hoeft niet te wachten totdat u elkaar weer kunt zien in de vereniging. De hoklijsten kunnen gewoon in de vereniging blijven. Stuurt u als vereniging dus zo snel mogelijk de entverklaring naar onze secretaris.

Bestuur Afdeling Friesland’96
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis Creëer een PDF van dit artikel
 
De reacties zijn eigendom van de inzenders. Wij zijn en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud.
Poster DiscussieKalender
Vorige maandAug 2020Volgende maand
ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Telefoonnummer
Rayon West


Postduiven Vereniging De Doorzetters, Steenwijkerwold © 2013 | RSS