login fotoalbum nieuwsbrief contact
Komende activiteiten
  23 Jul
Orange
  25 Jul
Arlon Donderdag
  26 Jul
Vrijdag Huy jong


DoorZetters in het nieuws

Geplaatst door Jannes op 29-4-2017 08:35:46 (3478 gelezen)
A2


Zowel donderdag Stentor en gisteren de Steenwijker de club positief in het nieuws

Steenwijkerwold - De resultaten van de A2 jeugd van sv Steenwijkerwold zijn dit seizoen niet om over naar huis te schrijven. `We zijn nog puntloos, geen wedstrijd gewonnen', klinkt het nuchter. Het team bestaat uit een stel vrolijke jongens.

Nee, chagrijnig worden ze er niet van. `Misschien is het wel de schuld van Remco, onze trainer', zo wordt er droog opgemerkt. En die kreet werkt bij iedereen op de lachspieren, ook Remco zelf kan de humor wel waarderen.

De jongens vormen een hecht vriendenteam. `We voetballen al jaren samen en de resultaten zijn nooit bijzonder, maar dit seizoen wil het helemaal niet.' Ze zitten gezellig aan de bar bij postduivenvereniging De Doorzetters, waar de voetbaljunioren wel vaker een drankje drinken. De pubers zijn dikke maatjes met de duivenmelkers. `Zaterdags zitten ze hier ook regelmatig aan de bar. Dan praten ze over de wedstrijd van die dag. Tja, daar is dit seizoen niet veel positiefs over te melden', zegt voorzitter Jannes Mulder van postduivenvereniging De Doorzetters.

`Dat is sneu, want het zijn echte bikkels. Op de trainingen werken ze knetterhard, en ze zijn nooit te beroerd om vrijwilligerswerk binnen de club te verrichten. Zo zijn ze vaak betrokken bij het inzamelen van oud papier.' Eerlijk gezegd gaat het de duivenmelkers wel aan het hart dat het met het voetbal niet zo wil vlotten. Daarom wilden we als club iets voor de jongens doen. `We hebben als postduivenvereniging een deel van de opbrengst van de recentelijk gehouden mannenbingo in Willemsoord gekregen. Dat geld is heel welkom, want we hebben het niet al te breed. Dit gebouw is van onszelf. Pure zelfwerkzaamheid. Gas, water en licht betalen we ook zelf, want we krijgen van niemand een cent. Onze veertig leden betalen 35 euro per jaar. Dan zal duidelijk zijn dat het hier geen rijkdom is.'

Geweldig idee

Ondanks dat ontstond er een geweldig idee. Noem het maar een mooi gebaar om de voetballers een hart onder de riem te steken. `We hebben presentatie polo's voor ze gekocht, met A2 op de borst en postduivenvereniging De Doorzetters op de rug. Ze verliezen elke week, maar geven niet op. Dus zijn het echte doorzetters.' Het dragen van de shirts kan zowel voor de voetballers als de postduivenvereniging een positieve uitwerking hebben. `Mogelijk snijdt het mes aan twee kanten', klinkt het hoopvol.

`Als mensen onze naam op de shirts lezen gaan ze misschien een advertentie van hun bedrijf op de website van de postduivenclub plaatsen. Dan levert ons dat ook een paar centjes op.' De meeste spelers hebben maatje M. `Tja, Remco heeft een maatje meer. Wij zien er goed uit, superslank.' Er is zelfs een gezamenlijke competitie. `Elke liefhebber is gekoppeld aan een voetballer van A2. Op grond van de uitslag van een vlucht krijgt iedereen punten. Die punten worden verwerkt in een klassement. Aan het einde van een seizoen rolt daar een uitslag uit met een winnend koppel, een duivenliefhebber samen met een voetballer.' Uiteraard is er straks voor het winnende duo een prijs. `Dat zal wel een vleesprijs worden of consumptiemunten die ze hier kunnen besteden.'
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis Creëer een PDF van dit artikel
 
De reacties zijn eigendom van de inzenders. Wij zijn en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud.
Poster DiscussieKalender
Vorige maandJul 2019Volgende maand
ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Telefoonnummer
Rayon West


Postduiven Vereniging De Doorzetters, Steenwijkerwold © 2013 | RSS