login fotoalbum nieuwsbrief contact
Komende activiteiten
  31 Mei
Overnacht Limoges
  1 Jun
Chimay
  4 Jun
Maandag Training Heino


Doorzetters weer in de krant

Geplaatst door Jannes op 25-3-2018 16:50:31 (1494 gelezen)
Mooi

Mooi artikel in de Oprechte Steenwijker , de eerste duifjes zijn naar de Maargieshoeve gebracht , overhandiging door Ere lid Adrie Kors en jeugdlid Damian de Vries.
De komende weken zullen er meer duifjes verhuizen naar Kallenkote.
Buurvrouw Willie Gaal zal nu scherp opletten .
Mooi afgelopen vrijdag verkoop gedaan bij Griffioen Oosterwolde en de opbrengst verloting werd geschonken aan dit unieke project bedankt mannen.
We zijn nog in de race voor de Rabobank clubactie .
Verder de hoop dat NPO hier wat aandacht aan en verwacht binnenkort telefoontje van Spoor der Kampioenen
Foto’s dankzij Martijn Bijzitter en Wilbert Bijzitter

Kallenkote - Zorgboerderij Maargies Hoeve heeft zaterdag de eerste drie postduiven ontvangen. Jannes Mulder en twee leden van Postduivenvereniging De Doorzetters uit Steenwijkerwold kwamen ze persoonlijk brengen.

Via een facebookactie zorgde Mulder ervoor dat de deelnemers van de zorgboerderij deze jonge duiven bij wedstrijden kunnen laten vliegen. De drie postduiven komen in een gespreid bedje. Vlak naast het kerkje staat een prachtig donkergroen duivenhok. Evert Moorman uit Zwartsluis stelde deze beschikbaar. De deelnemers van de Maargies Hoeve knapten het duivenonderkomen zelf op. ‘Het ziet er weer gelikt en mooi uit’, aldus zorgboeren Ignas Heuvelink en Lu Nijk.

Een paar deelnemers van de zorgboerderij pakten zaterdag de drie jonge duiven aan, die hen werden overhandigd door het jongste en oudste lid van de Postduivenvereniging.

Duiven krijgen vliegles

Jannes Mulder vertelt dat de deelnemers van de Maargies Hoeve de duiven de komende maanden handtam gaan maken en vliegles geven. Tussen half juni en half augustus. gaan ze meedoen aan wedstrijden en een interne competitie. Coaches van De Postduivenvereniging zullen hen begeleiden. ‘Die betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor de duiven, daar worden ze sterk van’; zegt Nijk. Komende weken zullen er nog ongeveer 27 duiven ingevlogen worden.

Meerdere leden van De Doorzetters schenken een jonge duif. Anderen gaven al duivenvoer en andere hulpmiddelen. Mulder en Nijk hebben nu al bedacht om alle gulle gevers en andere betrokkenen uit te nodigen op de laatste vliegdag in augustus komend jaar. ‘We organiseren dan een barbecue en wachten samen de duiven op.’
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis Creëer een PDF van dit artikel
 
De reacties zijn eigendom van de inzenders. Wij zijn en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud.
Poster DiscussieKalender
Vorige maandMei 2019Volgende maand
ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Telefoonnummer
Rayon West


Postduiven Vereniging De Doorzetters, Steenwijkerwold © 2013 | RSS