Dolf Sommer geeft er een klap op

Nieuws (4-7-2021)

Prachtige Zege op Issoudun

Dolf Sommer geeft er een klap op

Donderdag werden er 129 duiven ingezet voor Issoudun met een gemiddelde afstand van maar liefst 712 km , dat noemen we hier een 1 daagse fond ,gezien de afstand lijkt het wel een marathon voor onze gevleugelde vrienden .

Bij de bookmakers stond Dolf Sommer al hoog op de lijst want deze sympathieke melker weet het hele jaar met een kleine ploeg al heel goed te spelen en Dolf liet zaterdag zien dat hij ze in vorm heeft 

Was er donderdagavond nog teleurstelling bij de man uit Tuk, omdat zijn neef Jan Sommer die keeper is bij Zwitserland werd uitgeschakeld op het EK ,gisteren was het groot feest aan de Bergweg in Tuk .

Zijn 2018-220 melde zich om 15.44 wat goed was voor de zege en bovendien een top 5 notering in de Afdeling en een Top 10 notering in sector 4 Nationaal een geweldige prestatie . De duif is als jong verkregen van de Gebroeders Ter Heide en heeft veel Ruitenberg bloed door de aderen lopen . Sommer die er 4 mee had , pakte ook nog de 9e stek met zijn 2e duif .

De top 3 bestond verder uit Johan Halman 2e en Adrie Kors 3e .

De top 10 verder was voor Marco de Vries met 4 en 7 ,Benny Nijholt op 5, Anton Hassing 6, Lammert Dekker op 8 , en Bouke de Boer maakte de 10 vol.

De training jonge duiven ging niet geweldig , we hopen voor de deelnemers dat er nog wat duiven nakomen 

Wat zeker ook vermeld mag worden de prima prstaties van onze Marathon mannen , op Cahors de Gebr Limburg een 5e in de afdeling met maar liefst 27 van de 32 in de punten en ook John Aretz pakt een 10e stek Klasse mannen 

Herman Brinkman en Joh Aretz pakten ze ook goed op Agen ZLU kortom een prima weekend voor onze leden 

Terug

Laatste nieuws

Homma en Kors


Nieuws (18-6-2024)

Druk programma


Lees meer

Gelderingen Toernooi Doorzetters


Nieuws (14-6-2024)

Heren en Dames team


Lees meer

Rethel voor de Gebroeders Homma 1 t/m 6


Nieuws (9-6-2024)

Herman Brinkman pakt Ruffec


Lees meer

Sponsors